De methode voor de Kindernevendienst

Hoi naar de kerk!  —      herfst 2019

Bonnefooi was de kinderdienstmethode in Nederland, waarin met de Bijbel ook het kind centraal stond, gebaseerd op de Westhill methodiek voor Godsdienstige Opvoeding! Was inderdaad, want Bonnefooi is gestopt… Voorlopig, want in de kinderen die met Bonnefooi zijn opgegroeid in de kerk, doet hopelijk het zaad zijn werk en laat vroeger of later opnieuw een kinderdienstleiding groeien die het weer oppikt om de verhalen voor kinderen toegankelijk te maken zodat het aansluit bij hun eigen leefwereld.

Tot die tijd moeten kindvriendelijke kinderdiensten het doen met de eerdere nummers in hun of onze archiefkast en de herinnering van de leidsters tot nu toe. Maar ook daarop hebben wij als oudgedienden alle vertrouwen, want werken met Bonnefooi  begon met gezamenlijk terdege voorbereiden, zodat alle neuzen de zelfde kant uitstonden en de blik weer helemaal werd gericht op ons kostbaarste bezit: de generatie van morgen!! Om vandaar uit de mooie navertellingen en sleutelverhalen te vertellen. Met jullie volhouders proberen we via deze site en via www.kinderdienst.nl kontakt te houden en inspiratie door te geven. Het ga jullie goed…

Meer wetenDirect bestellen

Laat Bonnefooi je inspireren

De stichting Kinderdienst verzamelt inspirerend materiaal voor alle vrijwilligers in de kindernevendiensten en kinderwoorddiensten van de kerk. 

Sleutelverhalen

Verhalen die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen

Liedjes

Meezingliedjes passend bij het thema van de zondag

Knutselideeën

Tips om samen met de kinderen te knutselen

En nog veel meer

Gebedjes, doe-dingen, kleurplaten

Bestellen

Bonnefooi kun je een zondag gratis uitproberen. Of bestel een los nummer.

De kosten daarvoor zijn € 25,00.

Blijf op de hoogte van ONZE WERKSUGGESTIES:

Blijf op de hoogte van ONZE SUGGESTIES:

Abonneer je op onze nieuwsbrief